/ Пресцентър на Народното събрание
В проекта ни за Конституция са заложени идеите на президента, припомни депутатката от ГЕРБ
По време на дебата за промяна на Конституцията Десислава Атанасова от ГЕРБ направи заключението, че именно опозицията се противопоставя да получи оставката на правителството и премиера Бойко Борисов.

Тя подчерта, че днес не се обсъжда проекта за Конституция на ГЕРБ, а дали да се свика Велико народно събрание.

„Днес имате шанс да получите оставката на Борисов и точно вие се противопоставяте на този шанс. Помните ли 14 август? Борисов обяви – „Предлагам нов обществен договор, рестарт, дебат за свикване на ВНС. Тогава когато НС вземе решение за ВНС, аз подавам оставка“, цитира тя думите на премиера.

„Днес настъпи този момент, когато можете да получите оставката на Борисов, можете да получите оставката на правителството. Не е ли прецедент? Именно вие, които настоявахте месеци наред Борисов да подаде оставка, президентът настояваше НС да се саморазпусне, а днес крепите управлението на Борисов. Странно!“, отбеляза Десислава Атанасова.

„Точно преди една година и един ден президентът Румен Радев, след като подписа указа за назначаване на главния прокурор свика кръгла маса, на която запозна всички европейски посланици с идеята си за промени в Конституцията. Тогава, уважаеми, не чухме никаква реакция, нито по същество на идеята, нито по същество на промените, които бяха обявени малко по-късно на брифинг от президента. Помните ли какви бяха тези идеи, зад които застана президентът Радев? Голяма част от тези идеи са искания на гражданското общество, на протестиращите. Тези идеи са и част от проекта, който внесе ГЕРБ, "Обединени патриоти", независими народни представители“, каза още депутатката от ГЕРБ.