Атанас Щерев не очаква разцепление в НДСВ
Атанас Щерев не очаква разцепление в НДСВ / netinfo
Депутатът от НДСВ Атанас Щерев бе лаконичен за снощното обръщение на Симеон Сакскобургготски. Жълтият народен представител каза за предаването "Дарик кафе", че не очаква разцепление в НДСВ.

Аз и много мои колеги можем да се подпишем под думите на царя – за стабилност в държавата, за стабилност и спокойствие на бизнеса, за толерантност в политическия живот и въобще под целия този проект, с който той се върна в страната. Нямам съмнение в това, че цялата парламентарна група стои заедно с него на тези позиции, но аз още на конгреса заявих, че уважението към нашия лидер не ми пречи да не съм съгласен с определени негови тези, каза Щерев и допълни:

Не мога да се съглася, че ние като партия трябва да останем в тристранната коалиция без разговори, без аргументи, без условия и да провеждаме една тотално непопулярна сред нашите членове политика.

Доста по-важен въпрос в момента е целостта на партията. Дали вие очаквате сериозно разцепление в групата след всичко онова, което даде като знак вашият лидер. Той ясно сподели, че е разочарован от това, че групата се е опитала да изземе партийните функции, че много хора зад юридически аргументи са скрили политически маневри.

Ако започнем да разглеждаме поведението на отделни хора в НДСВ, то могат да се направят най-различни, и то противоположни може би, изводи. Аз съм сигурен, че в НДСВ ще надделеят спокойствието и разумът, затова защото стачкуващите от „Пирогов” най-малко се интересуват от това, което става вътре в НДСВ и затова ние трябва да забравим и да оставим настрана обвинения и други, може да са за някои любопитни и интересни, неща, но аз не съм склонен да кажа нито една дума против който и да е от НДСВ.

Подведена ли беше част от групата и изобщо вие самият притеснявате ли се за целостта на групата?

Случиха се неприятни неща за НДСВ, всички бяхме свидетели на грозни сцени, не съм склонен да обсъждам вътрешнопартийни въпроси по медиите, но не смятам, че ще има разцепление в НДСВ. Ако не съм съгласен с определени неща, които казва нашият лидер, това не значи, че съм против него.