/ БГНЕС, архив
Довечера в Асеновград ще се проведе петият подред протест след нападението над млади спортисти от страна на роми в началото на седмицата. При сбиването пострадаха седем души. В ареста за постоянно бяха вкарани деветима роми, като някои от тях имат по няколко обвинения.
 
Роми нападнаха гребци в Асеновград

Очаква се неделният протест, чието начало е в 20.00 часа, да е най-мащабният досега. Исканията на протестиращите ще бъдат за справедливи наказания, за увеличаване щата на полицията в Асеновград, за изграждане на стратегия за успешна интеграция на ромите.
 
Ромите от Асеновград, пребили деца, остават в ареста за постоянно

Кметът на Асеновград Емил Караиванов призова съгражданите си да не се поддават на провокации на протеста. "Нека не допускаме провокациите да бъдат сред нас на обявения на 2 юли протест", написа той в социалния си профил във "Фейсбук" по повод готвения протест в града.
 
Родители на битите млади гребци: Искаме по-силна полиция!

"Горещо призовавам всички ви да бъдем разумни преди, по време и след организирания протест. Вярвам, че органите на реда ще направят най-добрата обезпеченост за една мирна изява, без ескалации и физически разправи", каза Караиванов.

На протеста в събота излязоха между 150 и 200 души. Шествието премина мирно и без инциденти.