болница Асеновград
болница Асеновград / netinfo
Разпрата започнала от подигравателни подвиквания на ромите, заради обърната лодка на младите гребци по време на тренировка на 40-те извора
Побой над гребци в Асеновград
94059
Побой над гребци в Асеновград
  • Побой над гребци в Асеновград
Осем души от ромски произход между 18 и 41 години са задържани за 24 часа в РУ - Асеновград след снощния скандал, прераснал в побой между група роми и деца, трениращи гребане в СК "Асеновец".

Трима са  пострадали, като двама са с фрактури. Едното момче от клуба по гребане е контузия на главата и с натъртвания в областта на бъбреците и цяла нощ е било на обезболяващи, 16-годишно момче от отбора е със счупена дясна китка, а 15-годишен младеж от ромски произход е със счупени прешлени на кръста. След оказана спешна помощ са хоспитализирани.

Екшънът се е разиграл малко преди 19:00 часа в понеделник пред болницата в Асеновград. Конфликтът обаче започнал по-рано със спречкване между гребците, които тренирали на язовир "40-те извора", и група ромчета, които плажували край язовира. Те се подигравали на спортистите, заради преобърнала се лодка във водата, а след това започнали да хвърлят и камъни, като ударили един от гребците зад ухото. Разпрата се пренесла пред болницата, където дошли и десетки роми от асеновградската махала "Лозница". Пристигналите на място две патрулки са предотвратили разрастване на скандала.

По случая е образувано досъдебно производство за хулигански прояви. Уведомена е и Районната прокуратура.

Треньорът на отбора по гребане Камен Куцев заяви пред Дарик, че подобни конфликти не се случват за пръв път и се надява държавата да вземе мерки и да обезопаси района на провеждане на тренировките. Родителите на децата, трениращи в Спортен клуб "Асеновец" също са притеснени от случващото се. Куцев съобщи още, че неприятният инцидент ще повлияе и на участието на отбора в републиканското първенство по кану-каяк, което започва след дни в Пловдив, защото едни от най-добрите му състезатели са с контузии след побоя снощи.