Антон Кутев се извини на перничани
Антон Кутев се извини на перничани / снимка: Sofia Photo Agency, архив

"Съжалявам, че думите ми за земетресението в Перник предизвикаха брожения и възмущение в обществото. Извинявам се на перничани и на всички граждани, които са се почувствали засегнати". Това заяви депутатът от парламентарната група на Коалиция за България Антон Кутев по повод многобройните реакции на коментара му във Фейсбук за труса в Перник. В профила си в социалната мрежа Кутев пита дали няколко паднали комина и тухли са най-големият проблем на страната ни.

Отношението на БСП и на парламентарната група беше ясно показано с присъствието на депутата от Перник Ангел Найденов в засегнатите райони още от първия ден. Беше направено дарение за засегнатите, пише в официално изявление до медиите червената партия.

Съпричастност и подкрепа на пострадалите, както и идеи за подобряване на системите за обезщетяване при бедствия, предложи председателят на НС на БСП Сергей Станишев. Той и двамата зам.-председатели на ПГ на КБ Ангел Найденов и Михаил Миков, както и депутати от левицата отново посетиха Перник, огледаха засегнатите сгради и разговаряха с хората.