Строителните дейности по улица Индустриална ще се извършват в участъка от ул. “Дедеагач” до околовръстния път на Шумен
Строителните дейности по улица Индустриална ще се извършват в участъка от ул. “Дедеагач” до околовръстния път на Шумен / dariknews.bg
Ежедневно се извършват текущи ремонтни дейности по републиканските пътища, за да се подобри състоянието на пътната мрежа, информираха от пресцентъра на АПИ.
Със студена асфалтова смес днес са били ремонтирани участъци на АМ "Тракия", на територията на областите София и Пловдив, на АМ "Хемус" в Софийска област, път I-1 в област Враца и др.

Борисов нареди: Полицаи и чиновници до отворили се дупки на пътя

По разпореждане на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков председателят на Управителния съвет на АПИ инж.Дончо Атанасов е изискал от директорите на областните пътни управления да се работи постоянно в зависимост от метеорологичните условия и приоритетно да се изкърпват неравностите по автомагистралите, на първокласните и второкласните пътища.


До 15 юни ще приключат ремонтите на пътищата към морето

След приключването на зимното поддържане на републиканските пътища през април ще бъде извършен подробен оглед на състоянието на републиканските пътища и прилежащите мостови съоръжения. Приоритетно ще бъдат ремонтирани автомагистралите, първокласните пътища, както и най-натоварените участъци от второкласната и третокласната пътна мрежа. Целта е ремонтните дейности по основните направления да приключат преди началото на активния летен сезон, добавиха от АПИ.

Тази година ще бъде извършен превантивен ремонт на близо 570 км републикански пътища. Превантивните ремонтни дейности включват цялостно преасфалтиране на големи участъци, полагане на нова маркировка, ограничителни системи и т. н. Предвидените средства от националния бюджет са на стойност 311 млн. лв. с ДДС. Ремонтът на 440 км от тях започна през миналата година и ще завърши през т. г. Ще стартира и ремонтът на още 130 км пътища.


Как да подготвим автомобила си за дълъг път?

Със средства от Оперативна програма "Региони в растеж" /ОПРР/ тази година ще завърши ремонтът на ключови пътни артерии в Североизточна и Северозападна България, която започна през миналата година. С финансиране от фондовете на ЕС основно се ремонтират над 215 км второкласни и третокласни пътища.

С началото на новия строителен сезон ще започнат строителните работи на още 5 нови обекта по ОПРР, за които договорите бяха подписани преди седмици. Общата им дължина е над 71 км.

Участъците, които основно ще се ремонтират са: 30 км от пътя Дъбова махала - Монтана, 9 км от пътя Раднево - Новоселец, 14 км от пътя Севлиево - Драгановци, 9 км от пътя Плевен - Ловеч /околовръстния път на град Ловеч/ и 9 км от пътя Червен бряг - Чомаковци.

При рехабилитацията на второкласният път Плевен - Ловеч основно ще бъде ремонтиран тунелът при 43-ти километър, който е с дължина 400 метра. Предвижда се възстановяване на хидроизолацията на съоръжението, подмяна на съществуващата предпазна ограда, ново енергоефективно осветление и др., допълват още от пътната агенция.