2000 лева за свободата на подкупен граничар

2000 лева за свободата на подкупен граничар
2000 лева за свободата на подкупен граничар / снимкa: Дарик - Благоевград

Задържаният за получаване и предлагане на подкуп граничен полицай от ГКПП „Илинден" Димитър Пирнарев напуска следствения арест.

Окръжният съдия в Благоевград Татяна Андонова постанови спрямо Димитър Пирнарев парична гаранция в размер на 2000 лева. Магистратът отхвърли като неоснователно искането на Окръжна прокуратура - Благоевград за вземане на постоянна мярка "задържане под стража".

По данни на прокуратурата Пирнарев се ползвал сред колегите си на граничния пункт с имиджа на "играч". Държавното обвинение с категоричност твърди, че 40-годишният Пирнарев е поискал от Михаил Дузов от село Дорково сумата от 300 лева, срещу услугата да го пропусне безпрепятствено в Гърция, въпреки че имал забрана за напускане на страната.

Второто обвинение срещу Димитър Пирнарев е по член 304 от Наказателния кодекс. Той е уличен в предлагане на подкуп от 1300 лева на районния прокурор в Гоце Делчев Костадин Сулев. Именно Сулев е дал показания срещу граничния полицай, с когото се познавали повече от десет години. От прокурора Пирнарев поискал да вдигне запор върху автомобил БМВ, иззет по водено дознание в Гоце Делчев.