Протестът отново се раздели на няколко групи, които блокираха възлови места
Недоволството срещу властта продължава. За 16-ти пореден ден пред сградата на Президентството се събират протестиращи. Те настояват за оставката на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.

БГНЕС

По-рано от т.нар „Отровно трио” съобщиха, че камионът им с озвучителна техника е бил задържан от служители на ДАИ край Долни Богров. Пред NOVA шефът на автомобилната администрация Бойко Рановски обяви, че колегите му са направили рутинна проверка на камиона, която е установила, че той няма нужните документи за обществен превоз.

От Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията съобщиха, че инспекторите са установили четири нарушения, за които са съставени 3 акта.

Георги Димитров

Автомобилът не е включен в лиценз и няма право да извършва обществен превоз.

Георги Димитров

Водачът не е представил информация от тахографа за предходните 28 дни, съгласно изискванията на Закона за автомобилните превози.

Георги Димитров

Третият акт е за липса на пътен лист и товарителница. Камионът, който е превозвал платформа за озвучаване, е с наложена принудителна административна мярка и е спрян от движение до отстраняване на несъответствието, заради липсата на лиценз за извършване на превози.

Георги Димитров

„Количествените натрупвания водят до качествени изменения. Може да се чувства някава умора у хората, но нещата пак ще ескалират.

Георги Димитров

Георги Димитров

Те няма да приключат през август месец, както се надява Борисов и неговото правителство”, заяви един от протестиращите.

Георги Димитров

„Надяваме се, че това стоене тук ще има полза. Има мизерни заплати, трябва да има промени. Трябва да има промени в здравната система. Всичко трябва да се промени”, каза друг от демонстрантите.

Георги Димитров

„Рокадите в правителството в никакъв случай няма да се отразят на протеста. Напротив, даже повече ще го активират”, коментира протестиращ.

Георги Димитров

Не е изключено и тази вечер протестът да се раздели на малки групи, които да блокират възлови кръстовища в София.

Георги Димитров

Георги Димитров

Георги Димитров

През последните дни това изнерви шофьорите, стигна се и до пререкания.

Георги Димитров

Георги Димитров

Християни от София излязоха на протест и се обявиха против превръщането на храма „Св. София“ в Истанбул в джамия, където днес се проведе и първа мюсюлманска молитва. Огорчени и обидени от решението на Турция за катедралата граждани се събраха пред столичния храма „Св. София“.

Георги Димитров

Георги Димитров

Протестиращи хвърляха пъдпъдъчи яйца по сградата на Министерския съвет. "Целете сградата на онзи пъдпъдък, а не полицаите", призова Арман Бабикян от организаторите. Той поясни, че яйцата са за "благодарност" за опита да им се запушат устите. 

Георги Димитров

Тази вечер протестът отново се раздели на няколко групи, които блокираха възлови места в София. Това са кръстовищата на "Орлов мост", "Лъвов мост", Попа, Халите, бул. "Фр. Нансен" и бул. "България", бул. "Витоша” и бул. "Патриарх Евтимий", паметника на Левски, ул. "Раковски" и бул. "Дондуков"

Георги Димитров

Георги Димитров


Георги Димитров

Георги Димитров

Протести имаше и в други градове на страната. Недоволстващи отново се събраха във Варна. „Тук сме за оставка, за уволнение и няма да спрем”, каза един от тях.

Георги Димитров

Георги Димитров

В Бургас протестно автошествие пък  блокира входа от магистрала „Тракия". „Имам две дечица - на годинка и на пет годинки. Останах в България, тоест даже се върнах от чужбина по-скоро, а тук – нищо, нищо! Едно голямо нищо!”, каза един от протестиращите.

Георги Димитров

Демонстрации имаше още в Стара Загора, Пловдив и други населени места.
nova.bg