/ БГНЕС, архив
Започва изграждане на пътя от гръцка страна до бъдещия ГКПП Рудозем. Това съобщи областният управител на Смолян Недялко Славов след работна среща с гръцките партньори, състояла се на мястото на пункта.
 
Подписан е договорът за изграждане на ГКПП Рудозем-Ксанти

През тази седмица гръцката пътна агенция ще подпише договор с избрания изпълнител на 9,5-километровото трасе от границата до Димарио. През май ще бъде обявена и обществената поръчка от българска страна за изграждането на ГКПП, уточни Славов. Той прогнозира, че с тези темпове на изпълнение на проектите е напълно реалистично до края на 2019 г. да бъдат завършени пътят и ГКПП - Рудозем - Ксанти.
 
На работната среща на границата са участвали представители на гръцката пътна агенция, на управляващия орган по европейската програма, с която се съфинансира пътят до Димарио, български партньори от Гранична полиция, областният управител на Смолян Недялко Славов, представители на местната власт.
 
Форсират проекта за ГКПП Рудозем-Кснати заради правителствената криза

От гръцка страна вече се работи по подготовката на пътя от границата до Димарио, на трасето е разположена строителна техника, уточниха участници в срещата.
 
Гръцките представители са заявили, че през тази седмица предстои подписването на самия договор с изпълнителя - втората по големина пътно строителна фирма в южната ни съседка. Срокът на договора за изпълнение е 24 месеца.
БТА