Светослав Глосов
Светослав Глосов / МРРБ
По решение на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков от днес председател на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" е инж. Светослав Глосов, съобщиха от регионалното министерство.

Ремонти на 570 км пътища със средства от бюджета тази година

Инж. Дончо Атанасов остава член на Управителния съвет на пътната агенция. Той ще продължи да е ангажиран с новото строителство на участъци от републиканската пътна мрежа, както и с поддръжката, ремонтите и рехабилитацията на вече съществуващите трасета, се казва още в съобщението. Рокадата в Управителния съвет на АПИ идва след молба на инж. Атанасов, допълват от министерството.

Светослав Глосов е роден на 3 ноември 1955 г. Завършил е Висшия институт по архитектура и строителство, специалност „Промишлено и гражданско строителство". Има специализации в областта на строителството и мениджмънта на строителния бизнес.
 
През 1993 г. инж. Глосов създава фирмата „Биад-С“, която се занимава с изграждането на жилищни сгради и хотели. Преди това е бил управител на държавната строителна фирма „Проинвекс“, както и проектант в „Гражданстройпроект“. Глосов е член на Строителната камара от 1994 г. и е един от нейните учредители. От 2010 г. до 2016 г. е председател на Управителния съвет на Камарата на строителите в България, а след завършването на мандата е избран за почетен председател на УС на браншовата организация.
 
От 2014 г. до 2015 г. той е заместник-председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, а от 2015 г. е член на Консултативния съвет на КРИБ.
 
От юни 2017 г. Глосов е член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“.