Парламентът избира нов шеф на КФН
Парламентът избира нов шеф на КФН / снимка: БГНЕС, архив

Парламентът ще избере днес нов председател на Комисията за финансов надзор. Депутатите ще трябва да гласуват единствената кандидатура за шеф на Комисията - Карина Караиванова. Тя е номинирана за поста от ГЕРБ, а досега е зам.-министър на финансите.

За да бъде избрана за председател на КФН, Караиванова трябва да събере повече от половината от гласовете от присъстващите в залата народни представители.

Караиванова представи визията си за управление на КФН

Във вторник Караиванова представи визията си за управление на Комисията за финансов надзор пред депутатите в парламентарната комисия по бюджет и финанси. Тя обясни, че активно ще се работи за развитието на капиталовите пазари. Караиванова заяви, че ще бъде направена и проверка на дейността на комисията досега.

"Дали ще направя ревизия на решенията, взимани от КФН при управлението на предишния председател, считам, че е редно когато се поема за управление една структура, да има яснота какво заварва човек, когато встъпва в длъжност. Така че е нормално да се извърши и финансов одит и доколкото е възможно одит на извършените операции за изминалия период на предходния мандат", каза Караиванова.

Другият важен елемент, който трябва да бъде свършен в кратки срокове, е да се извърши анализ на цялостния модел на управление на ръководно ниво в КФН, каза още тя пред депутатите в бюджетната комисия.

БСП сезира КС за избора на ръководство на КФН

По отношение на човешките ресурси ще се прави оценка и на съществуващия експертен капацитет. Караиванова каза още, че целта, която си поставя е постигането на позитивна работна атмосфера, изградена върху стремеж за реални резултати.