Караиванова представи визията си за управление на КФН
Караиванова представи визията си за управление на КФН / БГНЕС, архив
Караиванова представи визията си за управление на КФН
88717
Караиванова представи визията си за управление на КФН
Караиванова представи визията си за управление на КФН
Караиванова представи визията си за управление на КФН
  • Караиванова представи визията си за управление на КФН
  • Караиванова представи визията си за управление на КФН
  • Караиванова представи визията си за управление на КФН

Развитие на капиталовия пазар е сред приоритетите на претендента за нов председател на Комисията за финансов надзор Карина Караиванова. Тя е единственият кандидат за поста, след като никоя друга партия освен ГЕРБ не излъчи собствена номинация. Председателят на парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова описа Караиванова като слабичка и младичка, но твърда в отстояването на позициите си. Според нея тя има добри комуникационни умения и енергичност. На изслушване в парламентарната комисия по бюджет и финанси Караиванова представи визията си за бъдещото развитие на КФН.

Изборът на Караиванова предстои, а за да заеме поста председател на КФН, тя трябва да бъде одобрена от повече от половината от депутатите в зала.

Председателят на парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова представи кандидатурата на Карина Караиванова. Според нея тя преминава през всички нива на растеж в публичната администрация, за да достигна до заместник-министър на финансите, каквато е понастоящем. "Караиванова притежава много добри комуникационни способности и възможности за диалог в търсене на консенсусни решения. Разбира се, за това е и тренирана във връзка с нейната работа с европейските институции", каза Стоянова.

Тя сподели и личните си впечатления: "Караиванова освен, че е изключителен професионалист, независима личност, слабичка и младичка, обаче доста твърда в отстояване на позициите си, което е важно за такъв ръководен пост, и определено притежава много добри организационни качества, които са реализирани в последните години в Министерството на финансите, така че спокойно оставя един екип там, който до избирането на нов зам.-министър може да работи и без нея", каза тя.

В представянето на визията си за бъдещето развитие на КФН Караиванова обясни, че активно ще се работи за развитието на капиталовите пазари.Тя заяви, че ще бъде направена и проверка на дейността на Комисията досега.

"Дали ще направя ревизия на решенията, взимани от КФН при управлението на предишния председател, считам, че е редно когато се поема за управление една структура, да има яснота какво заварва човек, когато встъпва в длъжност. Така че е нормално да се извърши и финансов одит и доколкото е възможно, одит на извършените операции за изминалия период на предходния мандат", каза Караиванова.

"Другият важен елемент, който трябва да бъде свършен в кратки срокове, е да се извърши анализ на цялостния модел на управление на ръководно ниво в КФН и при правенето на този анализ ще се отчете и следното: зам.-председателите са еднолични органи на комисията със специална компетентност и пряко ръководят трите основни направления в Комисията. Ще се извърши и анализ на вътрешната организация и работата по отношение на оперативна ефективност в рамките на Комисията за финансов надзор. На базата на тези изводи ще се направи оптимизация на организацията", каза Караиванова.

По отношение на човешките ресурси ще се прави оценка и на съществуващия експертен капацитет. Караиванова каза още, че целта, която си поставя, е постигането на позитивна работна атмосфера, изградена върху стремеж за реални резултати.