/ / iStock/Getty Images
Кои професии са считани за най-непривлекателни? Отговор на този въпрос дава британско проучване, според което служителите, занимаващи се с почистването на канализация, упражняват „най-миризливия“ занаят, пише в. „Дейли стар“.

Въпросната професия е посочена като най-непривлекателна от 34% от участниците в допитване, направено от PlayOJO. Съдейки по нагласата им, анкетираните не са склонни да се впускат в интимни отношения с представители на този занаят.

10-те най-депресиращи професии

Професиите на чистачите и гробарите също са смятани за не особено атрактивни, посочени съответно от 12 и 11% от участниците в допитването. Като непривлекателни се възприемат също професиите на боклукчиите, политиците, продавачите на риба, съдия-изпълнителите, регулировчиците, борците с вредители, препараторите, работниците в кланици и счетоводителите.

В същото време е прието, че някои занаяти са по-секси от други. Така например пожарникарите са способни да разтуптят не едно дамско сърце. За привлекателни се смятат също професиите на парамедиците, адвокатите и специалистите по обработка и анализ на данни.
БТА