10-те най-депресиращи професии
10-те най-депресиращи професии / www.sxc.hu

Американската телевизия Си Би Ес и екип от психолози публикуваха списък на 10-те най-депресиращи професии зад океана. Ако мечтата ви е да бъдете медицинска сестра, класацията със сигурност не означава, че трябва да се откажете от амбициите си, съветват здравните експерти.

Близо 11% от работещите като детегледачки през последната година са се чувствали напрегнати, потиснати и депресирани, тъй като работният им ден включва хранене, къпане и полагане на грижи за пеленаче, "което не може да изкаже благодарността си от стореното и това кара човек да се чувства малоценен".

Депресиращи и изключително неприятни за обикновения работник са и професиите готвач и сервитьор. Близо 15% от жените, които работят в тази сфера, често се превръщат в безчувствени или крайно напрегнати от работния си ден.

Оказва се, че крайно натоварени са и всички социални работници, чиято работа ги сблъсква с едни от най-проблемните подрастващи и семейства в обществото.

Депресирани се чувстват и работещите в сферата на здравеопазването. В това число влизат лекарите, медицинските сестри и терапевтите, чийто работен ден не им позволява да запазят малко време и за себе си.

Напрегнат живот водят и работещите в сферата на изкуството. Творците са хората, които най-често страдат от разстройство на настроението.

Депресията не подминава и учителите, които вече не достигат в американските учебни заведения.

Натоварването, напрежението и честата умора правят задълженията на работното място невъзможни и за чиновника. Работещите в тази сфера обслужват стотици души на ден, докато прекарват десетки часове зад бюрото си и почиват едва по половин час.

Оказва се, че третите най-натоварени работници са чистачите, които най-често поддържат хигиената на места, които побират стотици, дори хиляди души.

Втората най-неприятната професия е на финансовия съветник. Тя най-често се характеризира със стрес, стрес и отново стрес. Неговото задължение е да отговаря за преводите на милиони долари, от които зависи бъдещето на работодателя му.

Най-депресирани пък се чувстват търговците. Те работят на комисионна, което значи, че никога не знаят какъв ще бъде доходът им следващия месец, допълва БГНЕС. Те могат да си позволят да си отпочиват често, но пък това би могло да доведе до загуба на ценен клиент или до провал на важна сделка.