Президентът на КНСБ Пламен Димитров
Президентът на КНСБ Пламен Димитров / БГНЕС, архив
КНСБ настоява за поне 520 лева минимална работна заплата през следващата година, заяви лидерът на синдиката Пламен Димитров при откриването на осмия редовен конгрес на синдиката.

Конфедерацията иска политическа подкрепа от парламента и следващото редовно правителство за бърз ръст на минималното възнаграждение до постигането на съотношение на минималната заплата към средната 50 на сто.

КНСБ иска 120 лв. годишно увеличение на заплатите във всички сектори

КНСБ смята за реалистично след пет години минималната работна заплата
да достигне 800 лева, а средната работна заплата 1700 лева, припомни тезата на синдиката Димитров. По думите на лидера на КНСБ е реалистичен ежегоден ръст на заплатите в реалния сектор поне със 100-120 лева.

Служебният кабинет подготвил нов механизъм за договаряне на минималната заплата

Според Пламен Димитров след пет години жизненият стандарт на българина трябва да е на ниво поне 60 на сто от средния европеец и това по думите му е съвсем реалистична цел.
 
КТ Подкрепа настоява минималната заплата след 4 години да надхвърли 1000 лева

България продължава да е най-бедната страна в Европа и в центъра на бъдещето управление на страната трябва да са политиките, които ще позволят да се преборим с неравенството и да възвърнем вярата на хората в справедливостта, заяви лидерът на КНСБ.