Канят израелска фирма да купи Градски транспорт–Пловдив
Канят израелска фирма да купи Градски транспорт–Пловдив / netinfo

Пловдивският общински съвет взе решение да покани в 15-дневен срок израелската фирма „ЕГГЕД Холдинг” да подпише договор за продажба на 67 % от фирма „Градски транспорт”.

Предложението бе внесено на сесия на общинския съвет от Христо Бонев и след едночасово обсъждане бе гласувано с 28 гласа „за”, 5 „против” и 16 „въздържали се”.

Израелската фирма ще бъде уведомена веднага и ако до пет дни не изпрати представител за преговори, поканата за преговори ще бъде изпратена в седалището й в Израел, каза пред Дарик радио председателят на Агенцията за приватизация Чавдар Марев.

ЕГГЕД бе класирана на второ място в конкурса, обявен от общинския съвет, а на първо място беше „ХебросБус”, която отказа да подпише приватизационния договор преди месец.

Дълговете на общинската транспортна фирма в момента възлизат на 3,5 милиона лева, а в добро техническо състояние са едва 66 автобуса. По осем заплати трябва да получат шофьорите, като изплащането на две от неполучените досега заплати започва от утре заяви Николай Терзиев, член на Управителния съвет на „Градски транспорт–Пловдив”.

Други новини от Пловдив