Дават 80 000 лв. за работните места на чиновници от Морска администрация в Русе
Дават 80 000 лв. за работните места на чиновници от Морска администрация в Русе / снимка: Sofia Photo Agency

Близо 80 000 лв. с ДДС се готвят да платят от Изпълнителна агенция "Морска администрация" в Русе за изработването на мебели за пет работни места. Това става ясно от заданието на обществената поръчка, която е обявена в понеделник, предаде БГНЕС.

Работното помещение трябва да се освежи преди монтажа на дизайнерските мебели, да се боядисат касите на вратите, както и да се монтира една нова врата. В цената влиза и полагането на ново окабеляване с изводи за компютри, както и осигуряването на работно осветление. Изпълнителят на заданието ще трябва да представи дизайн на интериора, после да изработи одобрените от възложителя модели и да монтира мебелите.

Дизайнерските мебели ще се ползват от работещите във фронт-офиса на ИА "Морска администрация". Офертите се подават до 17 декември, а изборът на изпълнител няма да е на най-ниска цена, а на базата на икономически "най-изгодна" оферта. Сметката показва, че средната цена на едно от петте работни места ще излезе по над 15 000 лв.

Авиоотрядът ще има ново меню

В ИА "Морска администрация" на щат работят близо 300 служители. Годишният бюджет на ведомството е около 6 млн. лв. Седалището на Изпълнителната агенция е в Министерство на транспорта в София, регионални дирекции има във Варна, Бургас, Русе и Лом.

Основната дейност на ИА "Морска администрация" е да организира и координира безопасността на корабоплаването в българските морски и речни пространства, да упражнява контрол върху корабите, както и да провежда изпити за придобиване на правоспособност от морски лица. Приходите от събрани такси за 2014 г. от администрацията възлиза на под 2,5 млн.лв. Приходите от глоби са 113 248 лв.

Борисов спря поръчка с „екзотично меню" за самолетите на властта

В началото на 2015 г. друга държавна структура към транспортното министерство - правителственият "Авиоотряд 28", бе обявил обществена поръчка за доставка на екзотични деликатеси за изхранване на летящите с правителствените самолети и хеликоптери. След намесата на премиера Бойко Борисов поръчката бе временно спряна, като морските и гурме деликатесите отпаднаха от менюто.