Авиоотрядът ще има ново меню
Авиоотрядът ще има ново меню / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Авиоотрядът ще има ново меню
78945
Авиоотрядът ще има ново меню
  • Авиоотрядът ще има ново меню

Нормално меню, което да не дразни хората, ще бъде поръчано за нуждите на правителствения „Авиоотряд 28”, съобщи министърът на транспорта Ивайло Московски. То няма да съдържа луксозни продукти, като омари и скариди, но няма да се стига и до другата крайност, като пръжки, сланина и домашна ракия, стана ясно от думите на Московски.

Вчера премиерът Бойко Борисов обяви, че е спрял обществената поръчка за кетеринга на „Авиоотряд 28”, в която бяха заложени скъпи храни и алкохолни напитки.

След обявеното спиране на обществената поръчка за луксозния кетеринг министър Московски допусна, че това меню е вървяло десетки години назад, но той така и не го е опитвал.

„За първи път научавам, че има такова меню. Никога през живота си не съм виждал такива ястия, когато аз съм летял. Нормално се ядат някакви ядки и се пие някакъв сок или кола”, обясни той.

Московски припомни, че подобна информация за храненето в правителствения самолет е излязла по време на предишния мандат на ГЕРБ.

„Точно заради предния ни мандат, когато писаха, че Борисов ял по 2 кг фъстъци, премиерът още сега в началото на мандата каза, че не желае никакъв кетъринг да ползва и не ползва. Две ябълки е ял, както се казва”, заяви още Московски.  

Транспортният министър увери, че няма да има последствия за ръководството на „Авиоотряд 28”.