С юбилейна изложба на Виктория Михайлова започна 2019-та година за Дружеството на художниците „Тенец” в Монтана. Авторката, която навлезе в златна възраст, подреди 55 творби в зала „Кутловица”.

В това споделено пространство Виктория представя главно акварели. Пейзажите й, повлияни от руската школа, са предимно в унисон със сезона – зимни, но слънчеви.

Тази изложба като че ли е началото на края на акварелния период за Виктория Михайлова. Очевидно тя се насочва към приложното изкуство - към декоративни композиции и рисувано стъкло.

Гимназисти дариха храни на възрастни хора в Монтана

В настоящата й изложба само един есенен лист, няколко вази и чаши са изпълнени в тази техника, но авторката призна, че й предстоят творчески експерименти в тази насока. Тя

набеляза като своя бъдеща цел и абстрактната живопис.

Обещаваща е една абстрактна  композиция, дискретно присъстваща до входа на експозиционната зала – женски профил. Той е пленителен със своя устрем, но и с нежното перце, плуващо във въздуха и сякаш увличащо след себе си образа. То е очарователен детайл в картината.

На откриването на изложбата Виктория Михайлова беше поздравена от Александър Герасимов – директор „Хуманитарни дейности” в Община Монтана. Колеги от гилдията и приятели на изкуството й пожелаха вдъхновение и творческо неспокойствие, спорна година и безспорни постижения.