Специализирата операция ще продължи до 24:00 часа, на 22 юни. Ще бъде засилен контролът върху скоростта, неправоспособността на шофьорите, ползването на обезопасителните колани и детските обезопасителни системи, отнемането на предимство на пешеходци на пешеходни пътеки.

Важно за шофьорите: Засилени проверки по пътищата

Особено внимание ще се обръща на водачите на двуколесни превозни средства - на тяхната правоспособност, видимостта и състоянието на регистрационните табели на моторните превозни средства, използването на защитните каски.

Полицейските екипи ще бъдат локализирани по участъци с въведена временна организация на пътя, както и по местата със засилен трафик. Същевременно продължава и предприетата за летния сезон операция на пътна полиция.

Рекордьори по нарушения на пътя - кои са най-фрапиращите случаи?

В рамките й ще се осъществява и засилен контрол на транзитно преминаващите през страната моторни превозни средства. На територията на ОД на МВР-Враца, от началото на акцията в 14.00 часа, на 18 юни, до момента са съставени 134 ел. фиша по Закона за движение по пътищата, 53 акта и 85 фиша, съобщиха от полицията. 
ОД на МВР Враца