Ротари Враца връчи снощи четири стипендии на даровити деца за постижения в областта на знанието и изкуството. Стипендиите са еднократни и са в размер на 500 лв. Те бяха връчени на двамата малки пианисти, прославили Враца и извън пределите на страната - Елица и Павел Стефанови.

Децата стават стипендианти за втора година. Грамотите си получиха от Дистрикт гуверньора на Дистрикт 2482 - Ротари Интърнешънъл България Иларио Астинов и кмета на Враца инж.Иванов. 

„Ще използваме парите за участие в конкурси, през юни ще има много, но все още не сме решили в кои точно ще участваме", обясни Елица. Стипендии получиха и Йоан Найденов за успехи в областта на математиката, и Георги Митев - за постигнати успехи в областта на хуманитарните науки и театралното изкуство. 

Стипендиите им връчи президентът на Ротари Враца Тони Петров.



От своя страна Дистрикт гуверньорът подари на кмета на Враца и на президента на Ротари Враца символични лампи-свещници, цитирайки Конфуций: „По-добре запали свещ, отколкото да седиш и да проклинаш тъмнината.".

Тази година по предложение на президента на Ротари Интернешънъл Гари Хуанг, мотото, под което работи организацията е „Да озарим Ротари".