Група от 34-ма великотърновци участва в тазгодишното издание на традиционния младежки туристически поход "По пътя на четата на Поп Харитон и Бачо Киро", който от 1935 г. се провежда в чест на Априлската епопея и битката в Дряновския манастир. Представитилите на ТК "Незабравка" се присъединиха към дряновска група и заедно тръгнаха от паметника на Бачо Киро Петров в центъра на Бяла Черква.

След възпоменателно тържество участниците преминаха през селата Михалци и Мусина, където се е събрала и сформирала четата. Пътят от Мусина до Ветренци бе изминат с автобус, след което туристите продължиха пеша точно по пътя, откъдето е вървяла четата на Поп Харитон и Бачо Киро. Разстоянието от Ветренци до Дряновския манастир бе взето за 6 часа. Там туристите наблюдаваха възстановка на битката в Дряновския манастир и възпоменателен митинг- заря.

В похода участваха общо 45 туристи, като най- възрастен бе Димитър Богданов, а най- малък София Невенова Боянова и двамата от ТК „Незабравка". Във великотърновската група се включиха ученици от ПГЕ "А. С. Попов", ПМГ "В. Друмев", СОУ "В. Комаров", ПГСАГ "А. Попов" и студенти от ВТУ "Св. св. Кирил и Методий".