На 15 септември, събота България ще се включи в Световния ден на почистването, заедно с милиони доброволци от 150 страни. "И тази година искрено се надяваме жителите на община Свищов да са сред най-активните в доброволческата акция „Да изчистим България заедно!“, която ще се проведе съвместно с най-голямата гражданска инициатива в света – World Clean Up Day 2018", апелират от Община Свищов.

Продължава изпълнението на дейностите по проект „Да успеем всички заедно“ в Свищов

Във връзка с инициативата, общината е подготвила прецизна организация и всички желаещи могат да се включат, като почистят прилежащите територии около своите домове или обществени места по свой избор.

В срок до 11 септември, вторник в стая 33 на Община Свищов желаещите могат да заявите своето желание за участие, като посочат лице за контакт, брой участници в мероприятието и район, който ще почистват. 


Приети са изработени помощни планове и планове за новообразувани имоти в Свищов

На всички участници в кампанията ще бъдат осигурени чували и ръкавици, предоставени от партньорите ни от „ЕКО ПАРТНЪРС БЪЛГАРИЯ“ АД. Събраните отпадъци трябва да бъдат поставяни до обществените съдове за смет, след което ще бъдат извозени от сметосъбираща техника.

За повече информация по въпросите за кампанията, гражданите могат да се обръщат към директора на Дирекция АПИОУПЕВ Стоян Парашкевов - тел.: 0631/ 68 144. "Да се включим в Световния ден на почистването и направим община Свищов по-приветливо място за живеене. Това е нашият дом, нека заедно се погрижим за него!", апелират от общината.