Нищо не изисква от мен да напусна парламента. Ако преди няколко месеца лидерът на НДСВ беше поискал от мен да напусна Народното събрание, аз щях да го направя.

Това каза в предаването “Седмицата” на Дарик Николай Свинаров, независим депутат от В. Търново и бивш член на НДСВ.

След конгреса на 3 юли имаше разделение в партията по повод на това какво се случи на този конгрес. Но въпросът е и политически - не само кой и как проведе конгреса, но и за типа политика, която ще води партията, допълни Свинаров.

2005 година аз участвах с преговорите за създаването на коалицията Тогава нямаше друга възможност за управление на страната. БСП и ДПС не можеха да управляват сами, защото те щяха да управляват няколко месеца. 



Приоритет на страната беше членството в ЕС, но на първи януари ние не обяснихме защо продължаваме да стоим в нея, допълни Свинаров.

Пламен Моллов, председател на парламентарната група на НДСВ, заяви от своя странав предаването "Седмицата" , че когато има създадена висока степен на недоверие в групата, разделението е нещо, което предстои да се случи.

Емоцията трябва да е на заден план, когато се прави политика. Всички тези хора, които напускат групата са ми приятели. Тук основният проблем е дали лоялността към нашия лидер е това, което ни води в поведението, добави още той.