Слушател и читател на Дарик, сигнализира за високите цени в платените зони по родното Черноморие. За удоволствието да легне на шезлонг, всеки плажуващ трябва да заплати 8.00 лв. Цената на чадър също е 8.00 лева, а за тези които искат още по-голямо удобство - цената на шалте за шезлонга е 3.00 лв.

Колко ще ни струва сянката на морето? (ВИДЕО)

В платените зони има и така наречените "шатри", които могат да бъдат наети срещу 30.00 лева. В платените зони по плажа е забранено да се поставя личен чадър, както и да ни прави компания домашен любимец.


За радост на хората, които искат лятната им почивка да излезе "по-евтино", има и неплатени зони, като недостатъкът на някои от тях е, че се намират на територията на необезопасени плажове.


За сравнение - цените на квартирите са от 10 до 25 лева на човек за легло, в зависимост от удобствата и лукса, които предлагат хазаите. Ако искаме да нощуваме в хотел сумата, която трябва да си заделим е по-висока - от 20 до 50 лева на човек. Това отново зависи от вида на хотела, колко звезди е, дали има басейн и каква храна предлага.


Вето: Без хавлии и шезлонги върху дюните в Несебър, забрана има и за кучета

Всичко това може да ни накара да се замислим кое е по-удачно - да прекараме лятната отпуска в България или в чужбина?!