Сашо Ангелов: Ние сме по- подготвения отбор и трябва да спечелим
70848

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Сашо Ангелов: Ние сме по- подготвения отбор и трябва да спечелим
  • Сашо Ангелов: Ние сме по- подготвения отбор и трябва да спечелим

Председателят на Управителния съвет на ФК „Етър Велико Търново” Александър Нанков обяви, че всички млади футболисти от школата на стария ФК „Етър”  ще могат да гледат безплатно неделното дерби с „Локомотив”. Компания ще им правят и възпитаниците на „Етър ВТ”, като момчетата ще бъдат придружени от своите треньори. На официалната трибуна е поканен и президентът на „Етър” - Иван Ангелов- в знак на приемственост между двата клуба.

Александър Нанков припомни, че всички зрители на мача трябва да носят със себе си лични карти, а съгласно изискванията всички непълнолетни трябва да са с придружител. Изискването е на Областната дирекция на МВР във В. Търново, която предприема засилени мeрки за сигурност. От фен клуб "Етър" съобщиха, че пред входовете на стадион "Ивайло" ще бъдат поставени касички, в които ще се събират средства  за бившия състезател Ивайло Димитров- Руския, който е в болница в София. Каква е готовността на „виолетовите” футболисти за мача, разговаряме със старши треньора Сашо Ангелов.

- Г-н Ангелов, готов ли е "Етър" за дербито?

- Направихме почти два месеца подготовка и ще е срамно ако кажа, че не е готов.

- Мачът с "Левски" какво показа, въпреки че бе съвсем различен като заряд, тактика и поведение на играчите?

- Не искам да обиждам домакините, но се получи мач от селски тип, защото цял мач бавеха играта. Но и ние си имахме нашите слабости, защото пропуснахме положения, с които можеше да решим рано мача и да не се трепери до края. Път и това беше моментът да играят някои млади момчета.



- Футболистите, които запазихте, ще играят ли в неделя?

- Най- вероятно да. Нямаме никакви кадрови проблеми за дербито.

- Какъв футбол ще играе "Етър ВТ"? От щаба на "Локомотив" заявиха, че ще подходят агресивно и атакуващо...

- Всеки може да си заявява каквото иска. На терена става ясно всичко. Ще се стараем да излезем с чест от този мач.

- Ценко Гавазов заяви, че равенството не е добро и за двата отбора. Вие какво мислите?

- Те имат кадрова промяна, чест и почитания към Ценко Гавазов, който е един от хората, които ми е подал ръка в професионалния футбол. Но с комплиментите дотук, защото треньорската професия е много трънлив път. Едно е какво ти се иска, друго е какво ще стане. Но ние излизаме за победа.

- Как ще се чувствате, когато застанете срещу отбора, от който сте тръгнал във футбола? И есента ви питахме, но сега ситуацията е по-различна: "Локомотив" обяви цел първо място, "Етър ВТ" също гони първото място...

- Аз там съм бил преди 20 години. Казах вече, комплименти към Ценко и отбора, но те спират дотук.

- През есента основни футболисти изпускаха нервите си и получаваха картони във важни срещи. Отборът е челник в групата по жълти картони. Какво направихте, за да решите проблема?

- В дербито в Г. Оряховица двата червени картона бяха втори жълти за фаулове. За картоните, дошли от необмислени реакции, сме водили разговори и ако това се повтори, няма да има оставане в отбора.

- Ще се ангажирате ли с точен резултат?

- Никой не може да прогнозира резултат в такова дерби. Едно говорят, друго им се иска, но мачът ще се реши на 9 март между 14:30 и 16:15 часа.

- Как приемат момчетата факта, че ще играят на обновения терен на "Ивайло". Има ли допълнителен заряд, че се връщат във "виолетовата крепост"?

- Дано "Ивайло" е крепост наистина, защото и Дебелец се оказа крепост, там не загубихме нито точка. Дано и сега е така. Всеки иска да играе на хубав терен, а не като в град Левски. Теренът на стадион "Ивайло" в момента е в топ 5 на терените в България.

- Очертава се обаче да вали. Ако теренът стане тежък за игра?

- Не вярвам. Така е проектиран, че трябва да поеме цялата вода.

- И все пак?

- Тук вече ме заби. Не мога да отговоря на този въпрос.

- Очаквате ли многобройна публика и подкрепа?

- Абсолютно. Както беше в Г. Оряховица, така ще е и на "Ивайло". За този мач не би трябвало дори да правя мотивация на отбора. Единствената ми работа е да играем тактически правилно. Мисля, че сме по-подготвеният отбор и би трябвало ние да спечелим.

Интервюто със Сашо Ангелов можете да чуете в звуковия файл.