Приют за бездомни кучата иска общински съветник
52803

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Приют за бездомни кучата иска общински съветник

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Приют за бездомни кучата иска общински съветник
  • Приют за бездомни кучата иска общински съветник
  • Приют за бездомни кучата иска общински съветник

Общинският съветник от "Нашия град" Румен Димитров отправя питане към кмета Даниел Панов какво е направил и какво възнамерява да направи в следващите три месеца за решаване на проблемите с безстопанствените кучета във В. Търново. Той ще чака отговор от градоначалника на следващата сесия на местния парламент, на който е и заместник- председател.

Според Димитров проблемът е много сериозен. В Дебелец има ухапан човек, в квартал "Чолаковци" родителите въоръжават децата си с бухалки преди да изпратят до магазина, а в кв. "Бузлуджа" четирима мои приятели са им купили кучегони, обясни Димитров. Той коментира, че е подкрепил Инвестиционната програма, защото в нея имало заложени 100 000 лева за строеж на приют за бездомни кучета.

Чуйте го в първия звуков файл.

Румен Димитров, който преди десетина дни поиска от областния управител доц. Пенчо Пенчев да върне поради незаконосъобразност Наредбата за престой и паркиране във В. Търново, сега атакува пред него други три решения на Общинския съвет вече от сесията на 19 април.

Въпреки че все още не е получил отговор от доц. Пенчев на предишния си сигнал, местният парламентарист настоява губернаторът да спре изпълнението на промени в Наредбата за местни данъци и такси, вкарването в прокуратурата на ревизионния акт на бившия тубдиспансер и решението да се прекрати делото срещу ТД "Трапезица- 1902" за пропуснати ползи от експлоатацията на туристическия дом. По думите на Румен Димитров това е наложително, защото те са приети в нарушение на Правилника на Общинския съвет и тъй като не са изпълнени различни изисквания от него не е било ясно какво се гласува. Той обаче бе категоричен, че с действията си не цели да дискредитира председателя на местния парламент инж. Николай Ашиков и никога не е коментирал, че ще иска оставката му.



Повече във втория звуков файл.