Калоян Чакъров ще води етърци срещу "Миньор", убеден е, че проблемите са преодолени
57725

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Калоян Чакъров ще води етърци срещу "Миньор", убеден е, че проблемите са преодолени
  • Калоян Чакъров ще води етърци срещу "Миньор", убеден е, че проблемите са преодолени

Калоян Чакъров ще води отбора на „Етър- 24" в предстоящия в неделя мач с „Миньор", съобщиха от ръководството на клуба. До сега той бе асистент на Цанко Цветанов и треньор на вратарите. В екипа остават и другите двама помощници Марин Стефанов и Стефан Ангелов. В сряда тримата ръководиха тима и в контролната среща с „Видима- Раковски" в Севлиево, спечелена с 2:1. Домакините откриха резултата чрез Християн Кожухаров, но в края на полувремето Красен Трифонов доведе нещата до пълен обрат. Най- напред той вкара с глава след центиране от корнер, а след това засече подаване на Ахмед Хикмет. В мача играха: В. Димитров, Гаджалов, Русев, Т. Трифонов, Атанасов, Н. Петров, Хикмет, Нери, Станкев, Кр. Трифонов, Саидходжа /Цанков, Филипович, Жак Флей, Бл. Ангелов, Байдаков, Николаев, Марсел, Св. Йорданов/.

Днес Калоян Чакъров даде пресконференция за медиите, в която коментира ситуацията след освобождаването на Цанко Цветанов, кадровите проблеми и готовността на тима за предстоящия мач с "Миньор".

 

- Калояне, как прие решението на ръководството да водиш отбора?

- Искам да кажа две неща. С Цанко Цветанов ме свързва дългогодишна дружба и силно приятелство и фактът, че той вече не работи за "Етър", няма да промени нашите отношения. Аз му благодаря, че бях част от неговия екип до момента.

Второто нещо е, че аз съм на работа в "Етър" и работя за клуба, така че докато ръководството преценява, че съм полезен, аз ще направя всичко възможно да помогна в постигането на поставените задачи. Картотекиран съм като лицензиран помощник-треньор и по нормативните документи на БФС имам право да водя тима в "А" група, докато бъде назначен нов старши треньор. Използвам възможността да благодаря на ръководството, че ми дава тази възможност и да кажа, че ще направим с моя екип всичко по силите си, за да постигнем резултати, да играем атакуващ футбол с голове, да се отърсим от негативните емоции до момента. Имаме добри футболисти и заслужаваме друг точков актив и друго класиране.



- Разбрахме, че се очертават  сериозни кадрови проблеми преди мача с "Миньор"?

- Да, има някои отсъствия поради контузии, което е нормално в тази фаза на първенството, когато се натрупа умора. За момента не тренира Луис Едуардо, възобнови се старата му контузия и може би дори ще се наложи хирургическа интервенция. Ели Маркес има растежение от последния мач и в момента се лекува. Радослав Анев бе два дни на лечение, но вече тренира с отбора, същото се отнася и за Четин Садула. Оплаквания от болка в ходилото има Макенджиев, която му пречи, но се надявам да е на разположение. Йоан Пивати получи покана за формацията на Мартиника, така че няма да е на разположение /б.р. от 20 до 28 октомври в Гваделупа има турнира за Купата на нациите на Карибите, където ще участват Пуерто Рико, Гваделупа, Доминиканска република и Мартиника. Пивати вече отпътува и ще се върне в края на месеца. Там е и разтрогналият с етърци Грегъро Жандре/. Така че, проблеми има, но проблемите са за да бъдат преодолявани и не сме притеснени. Според мен за неделя сигурен отъстващ е Пивати, а всички останали се надявам да успеем да ги възстановим и да са на разположение.

- Какви изводи си направи от проверката в Севлиево?

- Имахме доста отсъстващи и съставът ни не беше балансиран. Видях старание в играчите, нещата се получаваха, малко ни куца завършващата фаза. Успяхме да създадем голови положения и това е позитивно. Целта беше да се отърсят футболистите и да мислят само за футбол.

- Какво е настроението в съблекалнята с оглед на случилото се през последните дни?

- Настроението е спокойно. Имаше разговор с ръководството, което увери играчите, че е на тяхна страна и прави всичко възможно да създаде атмосфера за работа. Така че се готвим за един сериозен мач. Нека не се заблуждаваме, че "Миньор" е слаб съперник. Те запазиха състава си от миналия сезон, имат опитни играчи и това, че нямат точки, не означава ще ще ни чака лесен мач. И ние сме в подобна ситуация. Очаква ни тежка битка и само едно сериозно отношение към мача ще ни позволи да покажем каквото можем. Убеден съм, че проблемите от миналата седмица са преодолени и не желая да се връщам назад. Концентрирани сме в предстоящия мач и не искам да се обръщам назад.

- Появиха се слухове из града за евентуален бойкот?

- Не ми е работата да коментирам слухове. Няма да има бойкоти, отиваме да играем и спечелим мача. Футболистите на "Етър" са мотивирани, защото да играеш за "Етър" е достатъчна мотивация, да играеш в "А" група - също. Така че за мен никога не е съществувала възможността да не играем. Освен това не съм упълномощен да говоря за финанси, аз съм помощник- треньор, който сега е старши, и за мен е важно да се върши работата на терена.

- Цанко държеше да се играе открит футбол, ще промениш ли това?

- Не мога да променям нищо. Това са нашите играчи и ние сме работили по този начин. Моите възгледи съвпадат с тези на г-н Цветанов и ако искаме да спечелим мача, единственият начин е атакуващият футбол. Не сме променили седмичния ритъм, тренировъчният процес върви по план, с изключение на контузиите, но се надявам до неделя да имаме боеспособен отбор.

- Ако Луис Едуардо не успее да вземе участие, в отсъствието на Пивати как ще решиш проблемите в атака?

- Саидходжа е едно от решенията, срещу „Видима- Раковски" игра като централен нападател. Красен Трифонов също бе нападател и вкара двата гола, ще използвам и неговите качества пред вратата, имаме и други офанзивни играчи.

- А в защита в отсъствието на Гайдаров и евентуалното на Маркес?

- Единствено Гайдаров пропуска мача. Той ще отсъства дълго заради скъсани предни връзки, скенерът го потвърди и губим опитен футболист. Предстои му операция. Това е възможност за другите да се докажат. Ивайло Русев игра в Севлиево цял мач и възвръща формата си.

- Как стоят нещата с вратарския пост?

- Рашков е с травма в кръста и от два дни не тренира, но имаме още трима вратари и ще преценя кой е най- спокоен и концентриран в момента. И тримата са с много добри качества. В събота сутринта тренираме и по обяд тръгваме за София, като отново ще нощуваме в "Царско село". Така че групата ще определя в събота по обяд.

 Интервюто с Калоян Чакъров можете да чуете в звуковия файл.