Калоян Чакъров ще води етърци срещу Миньор, убеден е, че проблемите са преодолени
Калоян Чакъров ще води етърци срещу Миньор, убеден е, че проблемите са преодолени / Дарик нюз, архив
Калоян Чакъров ще води етърци срещу "Миньор", убеден е, че проблемите са преодолени
57725
Калоян Чакъров ще води етърци срещу "Миньор", убеден е, че проблемите са преодолени
  • Калоян Чакъров ще води етърци срещу "Миньор", убеден е, че проблемите са преодолени

Калоян Чакъров ще води отбора на „Етър- 24" в предстоящия в неделя мач с „Миньор", съобщиха от ръководството на клуба. До сега той бе асистент на Цанко Цветанов и треньор на вратарите. В екипа остават и другите двама помощници Марин Стефанов и Стефан Ангелов. В сряда тримата ръководиха тима и в контролната среща с „Видима- Раковски" в Севлиево, спечелена с 2:1. Домакините откриха резултата чрез Християн Кожухаров, но в края на полувремето Красен Трифонов доведе нещата до пълен обрат. Най- напред той вкара с глава след центиране от корнер, а след това засече подаване на Ахмед Хикмет. В мача играха: В. Димитров, Гаджалов, Русев, Т. Трифонов, Атанасов, Н. Петров, Хикмет, Нери, Станкев, Кр. Трифонов, Саидходжа /Цанков, Филипович, Жак Флей, Бл. Ангелов, Байдаков, Николаев, Марсел, Св. Йорданов/.

Днес Калоян Чакъров даде пресконференция за медиите, в която коментира ситуацията след освобождаването на Цанко Цветанов, кадровите проблеми и готовността на тима за предстоящия мач с "Миньор".

 

- Калояне, как прие решението на ръководството да водиш отбора?

- Искам да кажа две неща. С Цанко Цветанов ме свързва дългогодишна дружба и силно приятелство и фактът, че той вече не работи за "Етър", няма да промени нашите отношения. Аз му благодаря, че бях част от неговия екип до момента.

Второто нещо е, че аз съм на работа в "Етър" и работя за клуба, така че докато ръководството преценява, че съм полезен, аз ще направя всичко възможно да помогна в постигането на поставените задачи. Картотекиран съм като лицензиран помощник-треньор и по нормативните документи на БФС имам право да водя тима в "А" група, докато бъде назначен нов старши треньор. Използвам възможността да благодаря на ръководството, че ми дава тази възможност и да кажа, че ще направим с моя екип всичко по силите си, за да постигнем резултати, да играем атакуващ футбол с голове, да се отърсим от негативните емоции до момента. Имаме добри футболисти и заслужаваме друг точков актив и друго класиране.

- Разбрахме, че се очертават  сериозни кадрови проблеми преди мача с "Миньор"?

- Да, има някои отсъствия поради контузии, което е нормално в тази фаза на първенството, когато се натрупа умора. За момента не тренира Луис Едуардо, възобнови се старата му контузия и може би дори ще се наложи хирургическа интервенция. Ели Маркес има растежение от последния мач и в момента се лекува. Радослав Анев бе два дни на лечение, но вече тренира с отбора, същото се отнася и за Четин Садула. Оплаквания от болка в ходилото има Макенджиев, която му пречи, но се надявам да е на разположение. Йоан Пивати получи покана за формацията на Мартиника, така че няма да е на разположение /б.р. от 20 до 28 октомври в Гваделупа има турнира за Купата на нациите на Карибите, където ще участват Пуерто Рико, Гваделупа, Доминиканска република и Мартиника. Пивати вече отпътува и ще се върне в края на месеца. Там е и разтрогналият с етърци Грегъро Жандре/. Така че, проблеми има, но проблемите са за да бъдат преодолявани и не сме притеснени. Според мен за неделя сигурен отъстващ е Пивати, а всички останали се надявам да успеем да ги възстановим и да са на разположение.

- Какви изводи си направи от проверката в Севлиево?

- Имахме доста отсъстващи и съставът ни не беше балансиран. Видях старание в играчите, нещата се получаваха, малко ни куца завършващата фаза. Успяхме да създадем голови положения и това е позитивно. Целта беше да се отърсят футболистите и да мислят само за футбол.

- Какво е настроението в съблекалнята с оглед на случилото се през последните дни?

- Настроението е спокойно. Имаше разговор с ръководството, което увери играчите, че е на тяхна страна и прави всичко възможно да създаде атмосфера за работа. Така че се готвим за един сериозен мач. Нека не се заблуждаваме, че "Миньор" е слаб съперник. Те запазиха състава си от миналия сезон, имат опитни играчи и това, че нямат точки, не означава ще ще ни чака лесен мач. И ние сме в подобна ситуация. Очаква ни тежка битка и само едно сериозно отношение към мача ще ни позволи да покажем каквото можем. Убеден съм, че проблемите от миналата седмица са преодолени и не желая да се връщам назад. Концентрирани сме в предстоящия мач и не искам да се обръщам назад.

- Появиха се слухове из града за евентуален бойкот?

- Не ми е работата да коментирам слухове. Няма да има бойкоти, отиваме да играем и спечелим мача. Футболистите на "Етър" са мотивирани, защото да играеш за "Етър" е достатъчна мотивация, да играеш в "А" група - също. Така че за мен никога не е съществувала възможността да не играем. Освен това не съм упълномощен да говоря за финанси, аз съм помощник- треньор, който сега е старши, и за мен е важно да се върши работата на терена.

- Цанко държеше да се играе открит футбол, ще промениш ли това?

- Не мога да променям нищо. Това са нашите играчи и ние сме работили по този начин. Моите възгледи съвпадат с тези на г-н Цветанов и ако искаме да спечелим мача, единственият начин е атакуващият футбол. Не сме променили седмичния ритъм, тренировъчният процес върви по план, с изключение на контузиите, но се надявам до неделя да имаме боеспособен отбор.

- Ако Луис Едуардо не успее да вземе участие, в отсъствието на Пивати как ще решиш проблемите в атака?

- Саидходжа е едно от решенията, срещу „Видима- Раковски" игра като централен нападател. Красен Трифонов също бе нападател и вкара двата гола, ще използвам и неговите качества пред вратата, имаме и други офанзивни играчи.

- А в защита в отсъствието на Гайдаров и евентуалното на Маркес?

- Единствено Гайдаров пропуска мача. Той ще отсъства дълго заради скъсани предни връзки, скенерът го потвърди и губим опитен футболист. Предстои му операция. Това е възможност за другите да се докажат. Ивайло Русев игра в Севлиево цял мач и възвръща формата си.

- Как стоят нещата с вратарския пост?

- Рашков е с травма в кръста и от два дни не тренира, но имаме още трима вратари и ще преценя кой е най- спокоен и концентриран в момента. И тримата са с много добри качества. В събота сутринта тренираме и по обяд тръгваме за София, като отново ще нощуваме в "Царско село". Така че групата ще определя в събота по обяд.

 Интервюто с Калоян Чакъров можете да чуете в звуковия файл.