Административният съд във Велико Търново потвърди изборът на Станислав Благов за кмет на Община Свищов. Производството бе образувано по жалба, внесена от кандидата за кмет от ПП „ГЕРБ"- Иван Хараламбиев. На база представените доказателства по време на делото магистратите са преценили, че при провеждането на изборите не е допуснато съществено нарушение на изборния процес, което би довело до различен резултат и промяна на вота.

По възражението на Хараламбиев, че при проведеното гласуване на първия тур на изборите на 23 октомври в интегралната бюлетина фамилното му име е било изписано погрешно, съдът е преценил, че нарушението е допуснато при отпечатване на бюлетините за първия тур на изборите, но на балотажа гласуването е с различни бюлетини, където името на жалбоподателя е било написано правилно.

На втория тур на изборите за Хараламбиев са гласували 5 313 души, 11 063 са подкрепили Благов. Разликата не може да се обясни с посоченото нарушение в първия тур, е заключението на Административния съд, който отхвърля като неоснователно и искането за „ръчно преброяване" на подадените бюлетини за кандидатите за кмет на община Свищов във всички 55 секции и потвърждава решението на Общинската избирателна комисия да обяви Станислав Благов за кмет.