И в най-отдалечения варненски квартал вече има съвременно спортно игрище в комплекс с детска площадка. Новата придобивка на „Галата” бе открита от кмета на Варна Иван Портних.

Комплексът е разположен на терен от 2 дка, моделиран на две нива, и включва спортно игрище, трибуни за зрители с 60 места, открит фитнес и пешеходни зони. 

Детската площадка разполага със съоръжения за различна възраст. Всички съоръжения за игра отговарят на изискванията за безопасност и са достъпни за хора с увреждания. 

Инвестицията в целия комплекс е около 250 000 лв., посочи варненският кмет.

Комплексът се намира на ул.”Боровец”, на стотина метра от центъра на „Галата”.  

На откриването присъстваха председателят на Общинският съвет Тодор Балабанов, зам.-кметът Христо Иванов и районният кмет на „Аспарухово” Калина Белмезова.

Работи се по изграждане на още 8 нови детски площадки в обхвата на целия град. В район „Младост“ ще бъде разширена съществуващата спортна база, проектира се голям спортен комплекс във „Владиславово“, с игрища за футбол,  волейбол, баскетбол, обяви кметът Портних. Той допълни, че комплекс във „Владиславово” ще бъде изграден догодина, като за целта нужните средства ще бъдат заложени в общинския бюджет за 2019 г.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК