/ Дарик Варна
И в най-отдалечения варненски квартал вече има съвременно спортно игрище в комплекс с детска площадка. Новата придобивка на „Галата” бе открита от кмета на Варна Иван Портних.

Дарик Варна

Комплексът е разположен на терен от 2 дка, моделиран на две нива, и включва спортно игрище, трибуни за зрители с 60 места, открит фитнес и пешеходни зони. 

live.varna.bg

Детската площадка разполага със съоръжения за различна възраст. Всички съоръжения за игра отговарят на изискванията за безопасност и са достъпни за хора с увреждания. 

live.varna.bg

Инвестицията в целия комплекс е около 250 000 лв., посочи варненският кмет.

live.varna.bg

Комплексът се намира на ул.”Боровец”, на стотина метра от центъра на „Галата”. 

Дарик Варна

На откриването присъстваха председателят на Общинският съвет Тодор Балабанов, зам.-кметът Христо Иванов и районният кмет на „Аспарухово” Калина Белмезова.

Дарик Варна

Работи се по изграждане на още 8 нови детски площадки в обхвата на целия град. В район „Младост“ ще бъде разширена съществуващата спортна база, проектира се голям спортен комплекс във „Владиславово“, с игрища за футбол,  волейбол, баскетбол, обяви кметът Портних. Той допълни, че комплекс във „Владиславово” ще бъде изграден догодина, като за целта нужните средства ще бъдат заложени в общинския бюджет за 2019 г.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК