Ръководството на СДС продължава да не знае кога ще бъде избран нов лидер на градската организация на партията във Варна. През февруари местната структура избра Янко Станев, който през годините е бил член на ДПС, откъдето е изгонен заради сътрудничество с ГЕРБ. След недоволство от страна на местни седесари и ДСБ, изборът му беше отменен.

На 17 февруари ръководството на СДС реши да организира нови избори до два месеца. Днес те все още не са насрочени и на практика Станев участва в партийния живот на СДС във Варна.

Нито главният секретар на СДС - Филип Кирев, нито заместникът му - депутатът Борислав Миланов, знаят кога ще бъде избрано ново ръководство на партията във Варна. Изненадващо през февруари местната организация, чрез процедурни хватки и добавяне на нови лица в списъците за гласуване, избра Янко Станев за лидер на структурата във Варна.

Станев е определян като опитен изборджия и близък до ромските махали в района. Сочен е за близък до бившия кмет Кирил Йорданов. През 90-те години е членувал във СДС, през 2005 г. е изключен оттам и става член на ДПС. След като е избран за общински съветник от движението на Доган, е изключен и от тази партия, заради сътрудничество с ГЕРБ. През 2013 г. беше арестуван за купуване на гласове.



Когато Янко Станев оглави организацията на СДС във Варна през февруари тази година, местни седесари, сред които и бившият кмет и депутат Христо Кирчев, обявиха, че са готови да напуснат партията.

И докато лидерът на ДСБ Радан Кънев, който е и депутат от Варна, дистанцирано заяви, че изборът на Станев ще разцепи реформаторите в града, лидерът на СДС Божидар Лукарски го защити. Той го определи като „достатъчно известен и уважаван” и не разбирал защо го наричали „синият Пеевски”.

Потърсен за информация, кога ще бъде избрано ново ръководство на партията във Варна, главният секретар на СДС, Филип Кирев, който е и шеф на кабинета на министър Лукарски, препрати към заместника му - депутатът Борислав Миланов. На него ръководството възложило да отговаря за темата.

Пред Дарик Миланов от месец заявява, че не знае кога ще бъде насрочен изборът. А днес препрати към главния секретар Филип Кирев.

Информация на сайта за организационния живот на СДС във Варна липса. Дарик потърси областният лидер на партията - Валентин Станев. Той попита кой Станев търсите и след уточнението, че обаждането е за него, затвори.