Иван Тончев за срещата със Слай и рекорда на Гинес
95852

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Иван Тончев за срещата със Слай и рекорда на Гинес
  • Иван Тончев за срещата със Слай и рекорда на Гинес
Каскадьор номер 1 на България стана на 60 години в началото на януари. Варненецът Иван Тончев обаче съвсем не мисли за пенсия, а продължава да прави опасни филмови каскади.

Тончев има над 100 филма зад гърба.  Взривове, зрелищни катастрофи, горящи коли и падане от високо – това не е никакъв проблем за варненеца.

Тончев може да се похвали още, че е дублирал Силвестър Сталоун в „Рамбо” и Джейсън Стейтъм в „Непобедимите”. Със Слай дори е пил ракия.

Слай: В България можеш да намериш Wi-Fi в гора, заобиколен от вълци

Първият филм  на Иван Тончев като каскадьор е „Капитан Петко Войвода”. Следват „Осъдени души”, „Хан Аспарух”. „Величието на хана”, „Комбина” и много други.  В дългия му списък с филми е и седмият сезон на ТВ сериала „Октопод”, част от който е сниман във Варна. 


Слай и Арни пристигат във Варна, пристанището става декор за „Непобедимите” 3

Опасните номера с коли са негова запазена марка. Едно от зрелищните му изпълнения дори е записано в Книгата на Гинес. Преминава километър върху къси метални ски, теглен от автомобил със скорост 158 км/час. Рекордът е регистриран през 1993 г. и все още не е подобрен.

Изпитват ли страх професионалните каскадьори и как се поддържа топформа и на 60 години? Още за Иван Тончев ще откриете в аудио зоната!