Забраната за къпане в морето край Офицерския плаж продължава да е в сила. Това обаче никак не притеснява плажуващите, които плуват на воля в морската вода, показа проверка на Дарик.

Две табели, поставени в краищата на плажа, предупреждават за опасност при къпане. Предупреждението обаче не впечатлява никой. Деца и възрастни се отдават без страх на морски ласки.

Сигурността на плажа се гарантира от два спасителни поста. Издигнатият над тях червен флаг също не може да спре желанието за къпане на летовниците.

На няколко пъти това лято във водата на Офицерския плаж бяха отчетени завишени стойности на показателите „ешерихия коли" и „чревни ентерококи". Поредната забрана за къпане там бе издадена от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) - Варна преди повече от седмица. Нови проби от водата бяха взети вчера, като се очаква да бъдат готови в петък. Тъй като денят е почивен (15 август е Ден на Варна), забраната за къпане се очаква да бъде отменена най-рано в понеделник.



Въпреки че има забрана за къпане на Офицерския плаж, качеството на морската водата там вече е сравнително добро, коментираха за Дарик от РЗИ. Очаква се и последните проби да го потвърдят.