Варненският общински съвет ще гласува предложенията на кмета Кирил Йорданов за избор на районни кметове на Варна. Начело на „Приморски” ще бъде Петя Проданова, досегашен шеф на Бюрото по труда в града. Кметство “Одесос” ще поеме икономистът Георги Недев от ГЕРБ. Друг „гербер” - Йордан Николов, ще седне в стола на Богдан Караденчев в район „Аспарухово”.

Останалите два района – “Младост” и “Владиславово”, ще бъдат поети от хора на коалиционните партьори на ГЕРБ в Общинския съвет. В кабинета на Добромир Джиков ще влезе лидерът на Движение „Нашият град” Неделчо Михайлов. Приемник на Йорданка Юнакова в „Младост” ще е адвокат Христо Христов от коалиция „Варна утре”.

Общинските съветници на днешното си заседание ще изберат и заместник-председатели на местния парламент. Ще бъдат създадени постоянни, временни и специализирани комисии към Общинския съвет. Техните председатели и състави също ще бъдат утвърдени в рамките на сесията.

В дневния ред е включен още избор на представители на общината във ВиК, „Спортен комплекс-Варна” и „Овергаз Изток”. На финала местните депутати ще вземат решение за телевизионно излъчване на заседанията на Общинския съвет.