На 14 юни търговско-развлекателен център Мол Варна отбелязва 5 години от официалното си откриване с поредица от разнообразни събития. По случай юбилейното честване, в морския град в пълен състав пристигат популярната трупа на Нешка Робева и четиримата финалисти от телевизионното реалити „Гласът на България". Пред варненци те ще представят специално подготвени програми, на външния паркинг на търговския център, с вход свободен. Като подгряване на концертите, със съдействието на две варненски галерии, на живо пред публиката, група художници ще творят боди пейнтинг и нестандартни форми с цветя.

През петте години от фукционирането си, Мол Варна наложи нов, нестандартен модел на присъствие сред търговските центрове. Всяка календарна година е изпълнена с кампании и активности, предназначени както за развлечение, така и с цел активизиране и подпомагане на определени социални или културно-образователни каузи. С респект към работата на младите творци и популярните имена в българската поп музика и култура, всяко голямо събитие, организирано в центъра, включва в програмата си концерт или изява на утвърден или нов изпълнител. На сцената в Мол Варна самостоятелни концерти са имали значителна част от родните звезди, сред които Графа, Миро, Мария Илиева, Белослава, Сигнал, Те, Д2, Акага, Остава, Нина Николина и Калин Вельов, Дони и Нети, Поли Генова, Криско, също така мини представления на обичаните артисти от цирк Балкански, срещи на феновете с едни от най-известните лица от най-гледаните телевизионни и кино продукции.

На 14 юни, на сцената пред търговския център, юбилеен спектакъл пред варненци ще представят 25 от талантливите танцьори на една от най-обичаните български артистични формации - National Art. Трупата на Нешка Робева повече от 10 години успешно изнася представления у нас и в много европейски държави. Шоуто на National Art започва в 21 часа, а час по-рано, от 20 часа, на сцената стартира концерт с участието на финалистите от „Гласът на България" Ивайло Донков, Тодор Георгиев, Васил Чергов и Красимира Иванова.

В 18 часа на голямата празнична сцена ще бъде поставен старт на екзотично бодиарт шоу под наслов „Петте елемента: Земя, Въздух, Вода, Огън и Мол Варна" . В пърформанса ще участват варненските художници Веселин Костадинов, Ивелин Бонев, Милен Маринов, Лилия Бонева и Цанко Цанков. Организатор на шоуто е арт галерия „Ларго". Паралелно, в близост до сцената, отново в 18 часа, галерия Дарзалас и художничката Роси Миладинова организират арт работилничка за малки госпожици "Като феите". На място децата ще творят венчета и гривнички, изработени изцяло от свежи билки и горски цветя.



Всички събития са със свободен достъп за варненци и гостите на града. При добри метеорологични услогия ще бъдат организирани пред сградата на Мол Варна, външен паркинг. При лошо време сцената и всички допълнителни активности, предвидени в програмата, ще се проведат в централното фоайе на партерен етаж в търговския център.