48759
Your browser doesn’t support HTML5 audio
По стара българска традиция зимните празници не могат да минат без да се заколи прасе. Така, на днешния ден, рано сутринта, в Чирпан се събра солидна компания, за да свърши една чисто мъжка работа, каквато е коленето на прасе. И за да оправдаят прозвището „майстори", под ножа отидоха не едно, а два грухтящи питомника. Съответно едното 180 килограма, другото стотина.
Общо петима са майсторите като най-младият е на 22 години и е от Стара Загора. Останалите също спадат към графата младежи, защото са на 23, 25 години. Най-опитният е чирпанлия и е на 50 години. Никой обаче не отрича, че заколеното вече прасе първо се разделя с ушите си. „Как ще ги хвърляме. На скарата стават деликатес", имат опит мъжете.