48759
Зимните празници не могат да минат без да се заколи прасе
По стара българска традиция зимните празници не могат да минат без да се заколи прасе. Така, на днешния ден, рано сутринта, в Чирпан се събра солидна компания, за да свърши една чисто мъжка работа, каквато е коленето на прасе. И за да оправдаят прозвището „майстори", под ножа отидоха не едно, а два грухтящи питомника. Съответно едното 180 килограма, другото стотина.
Общо петима са майсторите като най-младият е на 22 години и е от Стара Загора. Останалите също спадат към графата младежи, защото са на 23, 25 години. Най-опитният е чирпанлия и е на 50 години. Никой обаче не отрича, че заколеното вече прасе първо се разделя с ушите си. „Как ще ги хвърляме. На скарата стават деликатес", имат опит мъжете.
netinfo