Ситуацията ще се следи до 31 януари
Към момента властта ще пусне обратно на училище само големите ученици от 5 до 12 клас. 

До 31 януари ще следим ситуацията, обясни премиерът Бойко Борисов и добави, че ще се вземе решение освен учениците кое друго може да бъде отворено и за колко време „с ясното съзнание, че ако кривата тръгне нагоре, с тези мерки, които се прилагат, веднага кривата тръгва надолу.

„Аз дойдох на това съвещание много по-оптимистично настроен. Оптимизмът на база днешните показатели много рязко докторите го опровергават ", призна Борисов, който се появи по време на традиционния брифинг за епидемичната ситуация в страната.

По отношение на ресторантьорския бранш, Борисов посочи, че е тяхно право да протестират, но обясни, че едва 6300 от 30 000 са подали заявления за подпомагане от държавата.


На първо място по смъртност сме на Балканите, а на шесто по заболяемост, отчетоха здравните власти на традиционния брифинг.

Смъртността у нас сега е 9 пъти по-висока спрямо данните от октомври, изчисли шефът на щаба ген. Венцислав Мутафчийски. Членовете на щаба предупредиха, че трябва много внимателно да се подхожда към разхлабването на мерките.