Един килограм амфетамин в тайник открили униформените при специализирана операция за противодействие на разпространението на наркотични вещества.
 
На 23 февруари, малко след 11:30 часа в старозагорското село Ракитница са задържани двама мъже и две жени, които пътували в лек автомобил. В една от жените са намерени амфетамин и марихуана.
 
В специално пригоден тайник в землището на с. Бяла река, общ. Първомай, е намерен и иззет пакет, съдържащ бяло прахообразно вещество – амфетамин, с тегло 1 килограм.
 

Лицата са задържани първоначално за срок до 24 часа. На 29-годишен мъж и жена на 25 години от Стара Загора са повдигнати обвинения и е наложила мярка за неотклонение "Задържане под стража" за срок до 72 часа. Работата по случая продължава.

          
На 24 февруари на бул. „България“ в Стара Загора бил спрян лек автомобил за проверка. Открити били близо 150 грама метамфетамин, а при обиск на един от пътуващите в колата мъже-марихуана.
 
Във Второ РУ – Стара Загора е образувано бързо производство. Лицата  са задържани първоначално за срок до 24 часа, а в последствие на мъж на 36 години и жена на 33 години, е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за срок до 72 часа.