Системата за електронно записване на първокласници ще бъде отворена на 20 май от 12.00 часа. Поредността на входиране на заявлението няма отношение към класирането на децата, информира ресорният заместник-кмет Иванка Сотирова.

1 410 са децата, родени през 2012 г. Броят на паралелките във всички училища е достатъчен, за да поеме всички първокласници. По Наредба децата в клас трябва да бъдат 24.

По повод запитвания на родители, Сотирова припомни, че според заповед на кмета на Стара Загора, детските градини работят с непрекъснат режим на работа. Зам.-кметът допълни, че малчуганите, които са получили свидетелства за завършена 4-та група от предучилищното си обучение, имат право да посещават детските заведения до 14 септември.
 
„Ситуацията за сборните групи е налице, когато броят на децата е под 14. Директорите правят проучване, за да изготвят графици, но това не бива да тревожи родителите“, подчерта Сотирова.


Друга важна тема за родителите е въвеждането на едносменния режим на учениците. Това предстои да се случи през следващата учебна година за възпитаниците на VI Основно училище „Свети Никола“.