49-годишната Людмила Хорозова от София се нуждае спешно от лечение. Жената е със страшната диагноза „кисти на Тарлов”. В момента заради нечовешките болки е на големи дози Лирика, Трамадол (морфин), Ривотрил.
 
Сумата за операцията е непосилна за семейството й, тъй като офертата е на стойност 41 900 евро.
 
„До сега си мислех, че съм имала много трудности в живота, но сега се убеждавам, че те не са били нищо в сравнение с това, което ми се случва сега. Здравословните ми проблеми започнаха през декември 2016г., когато започнах да изпитвам много силни болки в почти целия гръбначен стълб.

Не можех да стоя права повече от  15 минути. Не можех и да стоя в седнало положение. Болките бяха ужасни. Само когато лежах не ме болеше толкова много. Приеха ме в болница. Лежах 5 дена, докторът каза - толкоз, клиничната ти пътека изтече.


Гърбът и седалището продължаваха да ме болят все така силно. Лекарите ми изписваха обезболяващи - нестероидни и кортикостероиди, нищо не помагаше. Тогава реших да направя ЯМР и на разчитането пишеше кисти на Тарлов. Самото заболяване  не подлежи на консервативно лечение, вариантът е само операция.

Тарловите кисти са много непридвидими и ако операцията не се осъществи навреме може да се стигне до инвалидизация за цял живот. За това рядко заболяване лечение в България няма. Свързах се с хора с моята диагноза, които ми помогнаха да изпратя медицинската си документация в Американския институт по мини инвазивна хирургия AIMIS със седалище за Европа в Кипър. От там потвърдиха диагнозата и ми изпратиха оферта и медицински план за лечение. 

Заради денонощните болки не работя вече година и половина. Не получавам никакви доходи от никъде. Не мога да бъда освидетелствана  от ТЕЛК, защото това заболяване е толкова рядко, че даже няма и клинична пътека за него”
, разказва Люси.
 
Ако искате да помогнете на Людмила:

Дарителски сметки Райфайзенбанк гр. София Сметка в лева: IBAN BG37RZBB91551009437375 Сметка в евро: IBAN BG41RZBB91551009437410
Титуляр: ЛЮДМИЛА НИКОЛОВА ХОРОЗОВА                LUDMILA NIKOLOVA HORORZOVA

 
Превод чрез PayPall: lusi.bg@abv.bg
 
Намиране на обекти  и поставяне на дарителски  кутии, като за целта, пишете на лично съобщение до страницата „ Да помогнем на Люси” https://www.facebook.com/lyudmilahorozova/

Изпращане на дарителски смс DMS LUSI на номер 17 777