Фестивалът ще продължи до 16 юли
На 11 юли стартира Международният фолклорен фестивал Витоша в София,. Той ще продължи до 16 юли (събота), включително, когато е третата конкурсна вечер.

Снощи в Борисовата градина, по време на първата конкурсна вечер, се представиха ансамбли от 16 държави, сред които дори Бразилия и Сингапур.

Бразилците успяха да грабнат сърцата на публиката в парк-театър "Борисова градина" с шеметните си танци, цветни костюми и весело настроение. 



Нашите представители от България бяха от ансамбъл „София - 6“. Танцьорите ни показаха въздействаща хореография и усет за гордост.


Днес (12 юли), от 12 ч., е предвидена среща на ансамблите с кмета на София - Йорданка Фандъкова, която е й патрон на фестивала. От 18 ч. пък ще има дефиле на участниците на площад "Св. Неделя" - бул. "Витоша" - НДК. А от 20 ч. ще бъде втората конкурсна вечер, като ще има изпълнения в категория "Соло и дует" в кино "Кабана".

Фестивалът е под мотото: „Заедно от любов към танца“. В продължение на 6 дни - на 11 сцени, танцьорите от 16-те държави ще покажат своята култура чрез... танца.

На 13 юли, от 19 часа, ще бъде открит и Международен базар на площад "Знаме на мира" в столичния квартал Павлово ("кръговото на Павлово"). На 14 юли (от 10 до 19 ч.) и 15 юли (от 16 до 19 ч.), на същото място, ще има безплатни уроци по танци от цял свят.

Представителка от Сингапур

Освен това от 13 до 16 юли, от 11:00 до 20:30 часа, е предвидена програма с български и чуждестранни автори на приложното изкуство и много танцови уроци от чужди състави. 

Концерти ще има на сцени в кварталите - Павлово, Княжево, Симеоново, Драгалевци, както в с. Владая и с. Мърчаево.

Входът, на фестивала, е свободен.