Градският транспортът се движи по обичайните маршрути
В София във връзка с валежите от сняг са извършени обработки на планинските пътища в природен парк „Витоша": „Драгалевци – Алеко“ и „Бояна – Златните мостове“, съобщиха от Столичната община. Обработките на територията на парка се извършват с опесъчаване. 

Обстановката в града се следи постоянно. Екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ извършват обходи на терен, проверяват стръмни участъци и мостове. 

Създадена е организация от Столичния инспекторат и почистващите фирми имат готовност при необходимост да извършат обработка на улици и булеварди. Към момента градският транспорт се движи по всички свои обичайни маршрути. 

Зимната пролет продължава - дъжд, студ, а на места ще прехвърча и сняг

Пътните настилки са мокри, шофьорите трябва да бъдат внимателни на пътя и да карат със съобразена скорост.


От Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издадоха за днес предупреждение от първа степен - жълт код, за значителни валежи в Североизточна България, които ще са с количества до 35 литра на квадратен метър. 

Времето ще се задържи облачно, с валежи от дъжд, по високите западни полета - и от сняг. В София минималната температура е около минус 1°, а максималната през деня - около 4°.
Таня Тодорова/БТА