Времето ще се задържи облачно, с валежи от дъжд, по високите западни полета - и от сняг. След обяд от запад валежите ще спират, съобщи Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Вятърът ще е слаб до умерен от запад-северозапад. 

Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, а максималните - между 4° и 9°. В София минималната температура ще е около минус 1°, а максималната - около 4°.
 Атмосферното налягане още ще се повиши и ще е малко по-високо от средното за месеца.
  
Над Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд. Ще духа слаб до  умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 7° и 10°. Температурата на морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, след обяд ще отслабва.  
  
Над планините ще бъде облачно и мъгливо, с валежи от сняг. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад, преди обяд в масивите от Източна България - от север. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 1°, на 2000 метра - около минус 4°.   
  
В четвъртък и петък на отделни места в крайните южни и в планинските райони ще превали дъжд. В останалата част от страната ще е без валежи, ще има и по-значителни разкъсвания и временни намаления на облачността. Вятърът ще е слаб, в Дунавската равнина до умерен от запад-северозапад. Минималните температури ще са от минус 3° - минус 4° във високите полета в Западна България до 4°-5° в Югоизточна, а максималните - между 7° и 12°. 
НИМХ, БТА