Негово Високо Преосвещенство Сливенският Митрополит Иоаникий ще изнесе в десет сливенски училища цикъл от нравствено- етични беседи за моралните ценности на демократичното общество и ползата от тях в ежедневието при взаимоотношенията между младите хора, за възпитанието на децата и учениците в благонравие и духовна чистота.

Идеята е на Сливенска Митрополия, Областна администрация - Сливен и Регионален инспекторат по образованието и ще протече под мотото „Непреходните нравствено-етични послания – път към красивото и доброто във взаимоотношенията между младите хора”. Лекциите ще продължат до края на учебната година и се предвижда в инициативата да се включат други училища от града и областта.

Началото ще бъде поставено по повод наближаващия Ден на православното християнско семейство и християнската младеж – 21 ноември, със среща на Митрополит Иоаникий с ученици от ПМГ „Добри Чинтулов”. Целта на беседите е отстраняване на вредните влияния и грубостта във взаимоотношенията в училищата и придобиване на непреходните християнски добродетели.

Организаторите се надяват, че реализацията на тази инициатива ще бъде успешен опит в усилията на цялото ни общество за изграждане на позитивна нагласа у нашите деца към семейство и училище, към хуманно отношение към другите, към родолюбие и вяра в доброто.