С богат празничен концерт беше отбелязана 85-годишнината на народно читалище „Зора” в село Межда. Празникът уважиха гости от община „Тунджа” – Георги Георгиев - кмет на общината, Станчо Ставрев – заместник-кмет, служители от общинската администрация, жители от околни села.

За делото на учредителите, за богатата дейност на поколения читалищни дейци и самодейци говориха председателят на читалището Иванка Михайлова, председателят на клуба на пенсионера Атанас Керменлийски и кметският наместник Диана Димитрова.

Грамоти получиха заслужили дългогодишни дейци, самодейци, активни читатели. Специален поздрав към всички отправи кметът на община „Тунджа” Георги Георгиев. Той подчерта ролята на читалището като духовен мост между поколенията и приносът му за опазване и обогатяване на традициите на тунджанския край.

В концерта участваха Ансамбъл „Българско веселие” от гр. Раднево, местни самодейни колективи и индивидуални изпълнители. Преди да бъде изнесена празничната торта, по утвърдила се вече традиция модно ревю представиха най-малките жители на село Межда.



Атракция за гости и жители на селото беше нестинарски танц в изпълнение на Веска Ахмакова, която поведе и празничното хоро.