Стотици сливналии се събраха на протеста под надслов „Аз не съм кайма”, организиран от Сдружение „Свети Георги Победоносец”. Протестът, организиран в социалните мрежи е срещу расистки изказвания на малолетни роми в репортаж, излъчен по Нова телевизия.  Адвокат Момчил Пантелеев, който е член на Контролния съвет при сдружение „Свети Георги Победоносец” прочете исканията на протестиращите: „Да се налага върховенството на закона. Всеки да упражнява своите права, но и да изпълнява своите задължения; за всяко нарушение да има справедливо възмездие; партиите да прекратят порочната практика на държане на гласоподаватели в зависимост; равенство пред закона на всички.”. Той прикани политиците да покажат, че искат промяна.”

Исканията ще бъдат оформени, след което и изпратени до всички централи на партиите, уточни за Дарик Пантелеев и допълни: „Защото всички политически партии са отговорни за това унизително положение – не циганите, турците, българите, арменците, а партиите. Отглеждат си електората като в оранжерии и на всеки четири години берат гласове.”

В Районна прокуратура – Сливен вече е внесен сигнал за излъчения заснетите в репортажа малолетни, които скандират „Българите на кайма!” и се настоява да бъде образувана прокурорска преписка за извършено престъпление по чл.162 от НК – за проповядване или подбуждане към дискриминация, насилие или омраза, основани на раса, народност или етническа принадлежност.

На протеста на площада пред сградата на общината имаше от тийнейджъри до старци, към множеството се присъединиха представители на политически партии, както и рокери.