1221 социално слаби граждани от община Стралджа ще получат тази година хранителни продукти от БЧК по Програмата „Разпределение на храни от интервенционните запаси на ЕС”.  Храните бяха доставени в града с автомобил на БЧК, съобщават от общинския пресцентър.  Митко Филипов, директор на ОС на БЧК Ямбол е запознал заместник-кмета Мария Толева със съдържанието на пакетите и списъците на правоимащите.

„Общината има създадена добра организация по разпределението и раздаването на тези интервенционни запаси. Ден преди доставката помещението беше хигиенизирано и подготвено за складиране на хранителните продукти, уточнен е екипът, който ще посреща социално слабите, за да получат пакетите”, информира Мария Толева.

Раздаването на храните – първи транш,  ще започне от 7 октомври  в пункта, осигурен от община Стралджа на ул. „Хемус”, срещу битовия комбинат. Имащите право на тези помощи са уязвими граждани, хора,  включени в списъците на Агенцията за социално подпомагане. Помощите ще се получават срещу представен документ за самоличност, лично или с нотариално заверено пълномощно. Съдържанието на пакета от първи транш е 25,150 кг, с 10 вида хранителни продукти – ориз - 3 пакета, брашно - 4 пакета, захар - 5 пакета, олио - 5 бутилки, зрял фасул - 1 пакет, леща - 2 кг, конфитюр - 2 кг, пчелен мед - 1,5 кг, вафли – две кутии, картофено пюре – три кутии.

 

Вторият транш ще бъде в периода 2-31 декември 2013 г.